TITELSPONSOR:

Dynafit

Dynafit började tillverka skidpjäxor på 1950-talet. 1976 vann Franz Klammer OS-guld i ett par klassiska Dynafit-skor. Idag är sortimentet vintertid helt inriktat på skidalpinism och topptursutrustning och resten av året på högalpinträning och tävling i multisport.

www.dynafit.com


GULDSPONSORER:

Destination Vemdalen

Startades 1 december 2009 och är ett samverkansbolag med 106 delägare från området som arbetar för att göra det enklare för dig som gäst. Sommaren innebär fjälläventyr för hela familjen. Du kan fiska, cykla, hyra kanot, löpa på fjällen, spela golf, rida, fjällvandra och mycket mer i fantastiskt vacker miljö. Varmt välkommen till hela familjens resmål!

Planera din resa på: vemdalen.se


SkiStar Vemdalen

Här kan Du kan njuta av 56 nedfarter och 35 liftar i de tre klassiska skidområdena Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna. Utförsåkningen bjuder på rejäla fallhöjder, omfattande spårsystem och fina leder på fjället. Hos SkiStar kan du hyra boende på hotell, lägenheter eller stugor. Många med ski-in, ski-outläge. Bokas enkelt och bekvämt direkt online på SkiStars hemsida.

Hos SkiStars concept stores på Vemdalsskalet och Björnrike kan du hyra skidutrustning för hela semestern. I butikerna här i Vemdalen eller på webshopen kan du handla marknadens bästa märken och modeller av skidkläder, leisuremode, accessoarer, skidglasögon, skidor och pjäxor.

www.skistar.com/vemdalen


Storhogna Högfjällshotell & Spa

Storhogna Högfjällshotell & Spa är vackert beläget i Vemdalen, på gränsen till kalfjället 725 m öh. En genuin fjällmiljö med härlig skidåkning i pister och preparerade spår som under barmarkssäsongen är sagolika vandringsleder. Hotellet är en efterfrågad anläggning av både privat- och konferensgäster. Vi ingår i Svenska spahotell och har två gånger utsetts till Sveriges ledande spahotell av Travel Award. Vi är Vasaloppscertifierade för både längdåkning och löpning.

www.storhogna.se


Cloetta Kexchoklad

De chokladöverdragna rånen började tillverkas redan 1921 under namnet ”Five o’clock kex-choklad”, då den lanserades som ett mellanmål till eftermiddagen. 1938 får produkten det namn som vi känner den som än idag.  Kexchoklad® är vår aktiva svenska klassiker som har en speciell plats i många svenskars hjärtan. Förpackningens färger och former är välkänd i alla åldrar och det klassiska rutmönstret känner de flesta igen. Sveriges godaste mellanmål!

www.cloetta.se


Peak Performance

Grundades år 1986 i Åre av tre passionerade skidåkare. Sedan dess har naturen och en aktiv livsstil varit deras främsta inspirationskällor, och de strävar ständigt efter att förnya och förbättra. Produkterna karaktäriseras av kompromisslös kvalité samt en unik kombination av funktion, design och innovation. I deras sortiment ingår produkter för bland annat skidåkning, löpning, cykling, golf, vardags- och friluftsliv. De har kommit långt sedan starten, och är idag ett internationellt etablerat varumärke. Trots det förblir deras filosofi och vision densamma som vid starten - att bara tillverka produkter som de själva tycker om och vill använda.

www.peakperformance.com


Vemdalsskalets Högfjällshotell

Hos oss finns 41 lägenheter och 12 hotellrum med sammanlagt 220 bäddar. Här hittar du även reception, konferens, restaurang, pizzeria, pianobar, afterski och nattklubb. För våra yngsta gäster finns en lekhörna och för de som är lite äldre, ett aktivitetsrum. När ni bor hos oss har ni fri tillgång till Sportsgym, fri entré till hotellets nöjen & gratis Wi-Fi.

www.vemdalsskalet.com


Zero Point

Kompressionsplagg för alla sporter där produkterna har medicinsk forskning bakom sig. Vi har produkter före, under och efter träning. Öka din träningsprestation och använd kompression.

www.zpcompression.com


SILVERSPONSORER:

Mäklarhuset

Ska du köpa eller sälja en bostad? Mäklarhuset Vemdalen förmedlar och värderar alla typer av bostäder, och erbjuder dig som kund en smart, modern och heltäckande mäklartjänst. Mäklarhuset har en lång historia av kundnöjdhet i absoluta toppklass. När du kontaktar våra mäklare i Vemdalen ska du känna dig trygg med att få personlig och engagerad service av högsta kvalitet.

www.maklarhuset.se

 


 

Oakley

Grundades år 1975 av pionjären Jim Jannard. Verksamheten var till en början blygsam med inriktning på tillverkning av handtag för motorcross och BMX.  Numera tillverkar Oakley alla typer av sportkläder och utrustning för actionsport, och är världskända för sina solglasögon och goggles. Oakleys engagemang i sportvärlden syns tydligt i deras produkter och de erbjuder högkvalitativa street- och snowboardkläder. Klädsortimentet består bland annat av t-shirts, hoodies, skjortor, mössor och kepsar.


Craft – Officiell leverantör av tävlings-t-shirt

Sedan 1977 har Craft arbetat intensivt med forskning och utveckling för att kunna ta fram produkter med bästa tänkbara ventilerande- och fukttransporterande förmåga. De sätter funktion i fokus och tillverkar kvalitetskläder och tillbehör för dem som vill få ut det lilla extra ur sportupplevelsen. Deras plagg och produkter är gjorda med avancerad design, samt framställda i samarbete med elitidrottare efter de höga krav som ställs inom varje individuell sport.


Powerbar – Officiell leverantör av sportdryck & energiprodukter

För att lyckas inom sport eller fitness måste du sätta mål och vara väldigt driven. Du tränar hårt och målinriktat. PowerBar har samma passion för sport, fitness, hälsa och välmående som du. Alla PowerBar produkter har uppbackning från årtionden av forskning inom kosttillskott och måste leva upp till den höga standard som Powerbar är känd för. Allt för att möta behovet av näring och energi från utövare i världsklass till dedikerade amatörer och nybörjare.


AB Karl Hedin - Officiell leverantör av banmarkeringar

 

Familjeägt sågverk, emballage och handelskoncern med verksamhet i Sverige och Baltikum. Företaget grundades under 1900-talets början och har idag 965 anställda och en omsättning om 3,3 miljarder kronor. AB Karl Hedin Råvara förser företagets sågverk i Sverige med virke. Företaget har en bygg- och industrihandelskedja med försäljningsställen belägna på 41 orter i Mellansverige. Självklart hittar du en AB Karl Hedin bygghandel i Vemdalen.


Molnfoto

Foto för besöksnäring och kommersiella produktioner.Videoproduktioner för i första hand inspirerande filmer och web-produktioner. För mer info www.molnfoto.se


Storhogna M

M står för mat, möten och människor. Här kan du slappna av, vara dig själv och njuta de dagar då fjället inte lockar. Precis som det ska vara när man är ledig. Här finns restaurang, bowlinghall, gym, relax, närbutik och en biosalong.


Bräjks matbar

Till Bräjks åker man för att ta en paus. Redan när pisten öppnar finns det härbakat fika och härlagad chokladmjölk, under lunch serveras det rejäl skidåkarmat i form av husmansrätter och vällagad barnmat. På eftermiddagen är det trubadur after ski och på kvällen serveras det en á la carte meny. Köket arbetar utifrån grundfilosofin ”lagad mat” där råvarorna gärna får vara ekologiska och lokalproducerade.


Hildings Krog

Hildings Krog är en liten krog med tre små rum som alla, mer eller mindre har utsikt över Hovdebacken. Vi har blivit ett ställe att gå till för att äta gott och trivas tillsammans. Menyn grundas med ingredienser från Härjedalens skogar och vatten och smaksätts med influenser från resten av världen.


AGO Mitt i Vemdalen

 

AGO Mitt i Vemdalen är ett litet företag som är flexibla, personliga och lösningsorienterade. Vi har 20 års erfarenhet av att hyra ut, förvalta och sköta fastigheter, både i och utanför Åre. Nu tar vi vårt vinnande koncept till Vemdalen.


Bliz Eyewear

 

Bliz lanserades 2007 och gör solglasögon med polariserande linser i hög optisk kvalitet. De polariserande linserna hjälper till att förhöja kontraster och minska irriterande blänk. Glasögonen säljs till största del i sportbutiker och används av flera toppidrottare som exempelvis Marit Björgen och Charlotte Kalla.


Vitamin Well

 

Vitamin Well+ 001 är en sportdryck som består av en kolhydrat-elektrolytlösning, utvecklad för att ge kroppen optimala förutsättningar att prestera under träningspasset. Drycken innehåller en kombination av elektrolyter, aminosyror och vitaminer. Protein är uppbyggt av aminosyror. Nio av dessa är essentiella, d.v.s. tillförs kroppen via maten eftersom kroppen inte kan producera dem själv. BCAA är exempel på sådana aminosyror. Mycket hård träning leder till att nedbrytningen av muskler ökar och på grund av detta behöver musklerna protein för att repareras. Kolhydraterna är dessutom ett bra energitillskott vid långvarig uthållighetsträning. Drycken innehåller även magnesium som bidrar till kroppens normala energiomsättning och muskelfunktion. Vitamin Well+ 002 och Vitamin Well+ 003 är båda sockerfria alternativ.Vi rekommenderar en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.


Vemdalen Foto

 

Utför fotouppdrag för både företag och privatpersoner som t.ex. produktfotografering, reklam, bröllop och porträtt.        Karl Vertergård 073-502 11 71 vemdalenfoto@gmail.com Vemdalen foto Instagram.

 


Anmälan öppen!