TITELSPONSOR 2017-2019:

Dynafit

Dynafit började tillverka skidpjäxor på 1950-talet. 1976 vann Franz Klammer OS-guld i ett par klassiska Dynafit-skor. Idag är sortimentet vintertid helt inriktat på skidalpinism och topptursutrustning och resten av året på högalpinträning och tävling i multisport.

www.dynafit.com


GULDSPONSORER:

Destination Vemdalen

Startades 1 december 2009 och är ett samverkansbolag med 106 delägare från området som arbetar för att göra det enklare för dig som gäst. Sommaren innebär fjälläventyr för hela familjen. Du kan fiska, cykla, hyra kanot, löpa på fjällen, spela golf, rida, fjällvandra och mycket mer i fantastiskt vacker miljö. Varmt välkommen till hela familjens resmål!

Planera din resa på: vemdalen.se


SkiStar Vemdalen

Här kan Du kan njuta av 56 nedfarter och 35 liftar i de tre klassiska skidområdena Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna. Utförsåkningen bjuder på rejäla fallhöjder, omfattande spårsystem och fina leder på fjället. Hos SkiStar kan du hyra boende på hotell, lägenheter eller stugor. Många med ski-in, ski-outläge. Bokas enkelt och bekvämt direkt online på SkiStars hemsida.

Hos SkiStars concept stores på Vemdalsskalet och Björnrike kan du hyra skidutrustning för hela semestern. I butikerna här i Vemdalen eller på webshopen kan du handla marknadens bästa märken och modeller av skidkläder, leisuremode, accessoarer, skidglasögon, skidor och pjäxor.

www.skistar.com/vemdalen


Storhogna Högfjällshotell & Spa

Storhogna Högfjällshotell & Spa är vackert beläget i Vemdalen, på gränsen till kalfjället 725 m öh. En genuin fjällmiljö med härlig skidåkning i pister och preparerade spår som under barmarkssäsongen är sagolika vandringsleder. Hotellet är en efterfrågad anläggning av både privat- och konferensgäster. Vi ingår i Svenska spahotell och har två gånger utsetts till Sveriges ledande spahotell av Travel Award. Vi är Vasaloppscertifierade för både längdåkning och löpning.

www.storhogna.se


Vemdalsskalets Högfjällshotell

Hos oss finns 41 lägenheter och 12 hotellrum med sammanlagt 220 bäddar. Här hittar du även reception, konferens, restaurang, pizzeria, pianobar, afterski och nattklubb. För våra yngsta gäster finns en lekhörna och för de som är lite äldre, ett aktivitetsrum. När ni bor hos oss har ni fri tillgång till Sportsgym, fri entré till hotellets nöjen & gratis Wi-Fi.

www.vemdalsskalet.com


SILVERSPONSORER:

AGO Vemdalen

AGO Vemdalen är ett litet företag som är flexibla, personliga och lösningsorienterade. Vi har 20 års erfarenhet av att hyra ut, förvalta och sköta fastigheter, både i och utanför Åre. Nu tar vi vårt vinnande koncept till Vemdalen.


Craft – Officiell leverantör av tävlings-t-shirt

Sedan 1977 har Craft arbetat intensivt med forskning och utveckling för att kunna ta fram produkter med bästa tänkbara ventilerande- och fukttransporterande förmåga. De sätter funktion i fokus och tillverkar kvalitetskläder och tillbehör för dem som vill få ut det lilla extra ur sportupplevelsen. Deras plagg och produkter är gjorda med avancerad design, samt framställda i samarbete med elitidrottare efter de höga krav som ställs inom varje individuell sport.


Powerbar – Officiell leverantör av sportdryck & energiprodukter

För att lyckas inom sport eller fitness måste du sätta mål och vara väldigt driven. Du tränar hårt och målinriktat. PowerBar har samma passion för sport, fitness, hälsa och välmående som du. Alla PowerBar produkter har uppbackning från årtionden av forskning inom kosttillskott och måste leva upp till den höga standard som Powerbar är känd för. Allt för att möta behovet av näring och energi från utövare i världsklass till dedikerade amatörer och nybörjare.


AB Karl Hedin - Officiell leverantör av banmarkeringar

 

Familjeägt sågverk, emballage och handelskoncern med verksamhet i Sverige och Baltikum. Företaget grundades under 1900-talets början och har idag 965 anställda och en omsättning om 3,3 miljarder kronor. AB Karl Hedin Råvara förser företagets sågverk i Sverige med virke. Företaget har en bygg- och industrihandelskedja med försäljningsställen belägna på 41 orter i Mellansverige. Självklart hittar du en AB Karl Hedin bygghandel i Vemdalen.


Cloetta Kexchoklad

De chokladöverdragna rånen började tillverkas redan 1921 under namnet ”Five o’clock kex-choklad”, då den lanserades som ett mellanmål till eftermiddagen. 1938 får produkten det namn som vi känner den som än idag.  Kexchoklad® är vår aktiva svenska klassiker som har en speciell plats i många svenskars hjärtan. Förpackningens färger och former är välkänd i alla åldrar och det klassiska rutmönstret känner de flesta igen. Tävla med Kexchoklad om startplatser till Göteborgsvarvet, Midnattsloppet, Vemdalen Fjällmaraton, Stafesten, 2XU Idre Fjällmaraton, Helsingborg Marathon och Stockholm Halvmarathon på kexchokladrunning.se .Sveriges godaste mellanmål!


Storhogna M

M står för mat, möten och människor. Här kan du slappna av, vara dig själv och njuta de dagar då fjället inte lockar. Precis som det ska vara när man är ledig. Här finns restaurang, bowlinghall, gym, relax, närbutik och en biosalong.


Bräjks Matbar

Till Bräjks åker man för att ta en paus. Redan när pisten öppnar finns det härbakat fika och härlagad chokladmjölk, under lunch serveras det rejäl skidåkarmat i form av husmansrätter och vällagad barnmat. Köket arbetar utifrån grundfilosofin ”lagad mat” där råvarorna gärna får vara ekologiska och lokalproducerade.


Vemdalen Catering

Älska alla tillfällen när man får träffas, umgås, äta och dricka gott tillsammans med andra. Det är vid just sådana tillfällen som man inte vill hamna i köket hela kvällen. Vemdalen Catering skapar måltider för er, tillsammans med er! Boka catering, bröllopsmat eller hyr din kock i Östersund, Vemdalen och i hela Jämtland!


Härjeåns

 

Det är inte länge sedan som el var en lyxvara och inte samma självklara del av samhället som den är idag. Först när den inte finns där inser vi hur beroende vi är av den och hur sårbart vårt samhälle är. I över 100 år har Härjeåns verkat för att bidra med ljus och värme i en levande landsbygd. Alltid med kundens behov av energi och kommunikation i fokus, men aldrig på bekostnad av engagemang för miljö eller människa. Härjeåns är idag en helhetsleverantör av energilösningar med produktion, distribution och elhandel. Härjeåns och Fyrfasen Energi finns på plats under Vemdalen Fjällmaraton
för att prata fiberanslutningar, solceller och hur du väljer rätt elavtal.


Bliz Eyewear

 

Bliz lanserades 2007 och gör solglasögon med polariserande linser i hög optisk kvalitet. De polariserande linserna hjälper till att förhöja kontraster och minska irriterande blänk. Glasögonen säljs till största del i sportbutiker och används av flera toppidrottare.


Vitamin Well

 

Vitamin Well+ 001 är en sportdryck som består av en kolhydrat-elektrolytlösning, utvecklad för att ge kroppen optimala förutsättningar att prestera under träningspasset. Drycken innehåller en kombination av elektrolyter, aminosyror och vitaminer. Protein är uppbyggt av aminosyror. Nio av dessa är essentiella, d.v.s. tillförs kroppen via maten eftersom kroppen inte kan producera dem själv. BCAA är exempel på sådana aminosyror. Mycket hård träning leder till att nedbrytningen av muskler ökar och på grund av detta behöver musklerna protein för att repareras. Kolhydraterna är dessutom ett bra energitillskott vid långvarig uthållighetsträning. Drycken innehåller även magnesium som bidrar till kroppens normala energiomsättning och muskelfunktion. Vitamin Well+ 002 och Vitamin Well+ 003 är båda sockerfria alternativ. Vi rekommenderar en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.


Vemdalen Foto

 

Utför fotouppdrag för både företag och privatpersoner som t.ex. produktfotografering, reklam, bröllop och porträtt. Karl Vertergård 073-502 11 71 vemdalenfoto@gmail.com Vemdalen foto Instagram.

 


Molnfoto

Foto för besöksnäring och kommersiella produktioner.Videoproduktioner för i första hand inspirerande filmer och web-produktioner. För mer info www.molnfoto.se


Anmälan öppen!